Werken met Edelstenen en mineralen

Zo rondom de volle maan komen er altijd veel vragen over het opladen van de stenen. Hoelang doe je zoiets, hoe vaak doe je zoiets? Mogen de stenen naar buiten of juist niet?

Een groot gedeelte van de werking van edelstenen ontstaat door je eigen gedachtenkracht. Hetzelfde geld ook voor het reinigen en opladen en programmeren van de stenen.

Er zijn verschillende manieren voor het reinigen of ontladen van de stenen. Dit is mede afhankelijk van welk hulpmiddel je gaat inzetten. Er zijn verschillende hulpmiddelen zoals: wierrook, salie, water, hematiet, Himalaya zout, seleniet, de steen begraven in de tuin enz. Je maakt als het ware je eigen ritueel en zoekt daarbij het hulpmiddel dat jezelf prettig vindt. 

Met een ritueel zet je een intentie om de steen of stenen te ontdoen van negatieve, slechte energie. Deze intentie is een gedachtenkracht. Immers zorgt het ritueel dat jij uitvoert ervoor dat je stenen schoon worden van ongewenste energie of andere dingen.

Er zijn ook verschillende manieren om een steen op te laden.  Water, maanlicht, bergkristal, zonlicht enz. Net als bij het ontladen of reinigen van de steen zet je ook hier de intentie om de stenen weer te voorzien van de energie zodat de toegeschreven werking zijn werk beter kan doen. Ook deze intentie is een gedachtenkracht.  Hier zorgt het ritueel ervoor dat de steen zijn kracht/energie krijgt voor het doel waarmee je de steen inzet.

Bij veel mensen zijn dit de twee factoren die men inzet bij het gebruik van edelstenen. Ik heb een klacht…deze steen werkt daarvoor dus ik koop of krijg deze steen. Sommige mensen reinigen de nieuwe stenen eerst en sommige mensen nemen de steen gewoon in gebruik. Hoe vaak, welk ritueel en wanneer is geheel aan jezelf. Er zijn geen vaste getallen voor. Luister hierbij voornamelijk naar je gevoel. Voelt de steen ineens anders aan voor je ..dan zou dat een teken kunnen zijn. En ze hoeven echt niet elke maand in het vollemaanlicht te liggen.

Programmeren,

Heb je ooit wel eens bedacht dat je de steen die je wilt gebruiken ook kunt uitnodigen/vragen om met jou te willen samen werken?

Zou het dan misschien kunnen zijn dat door je stenen te programmeren voor jouw doel, de werking beter/intenser zou kunnen worden?

Programmeren hoe doe je dat?

Eigenlijk is het een beleefdheidsvorm naar je te gebruiken materiaal. Het zomaar tot je nemen van de steen en zijn werking te gebruiken zonder te vragen is best onbeleefd toch? Het getuigt niet echt van respect. Sommige mensen zeggen: "De steen heeft mij uitgekozen, of de steen trok mijn aandacht en moest daarom met mij mee". Dat wil niet zeggen dat je er zomaar vanuit mag gaan dat je de werking zonder "overleg" mag toe eigenen....

Wanneer ik een steen aanschaf voor eigen gebruik, of in mijn werk als edelsteentherapeut, laat ik ten eerste een steen "thuiskomen". De steen leg ik voor een paar dagen op een willekeurige plek ergens in huis. Dit zorgt ervoor dat de steen gewend raakt aan mijn energie en die van mijn omgeving. Na een paar dagen neem ik de steen tussen mijn handen en vraag (in gedachten) aan de steen om met mij samen te werken voor het doel waarmee ik de steen aangeschaft heb. Hiermee breng ik men intentie over aan de steen in mijn handen. Ook deze intentie is weer een gedachtenkracht. Door deze gedachtenkracht te delen met de steen heb je beiden je zelfde doel en zal er een betere wisselwerking zijn.


Dit is de wijze waarop ik er mee omga. En dat is natuurlijk voor iedereen anders. Ieder heeft zijn eigen maniertjes en dingen hierin. Ik wilde mijn wijze graag delen met jullie. Mocht je vragen hebben stuur mij gerust een berichtje.

Warme groet

Leo kortz.