Edelstenen en mineralen

Toegeschreven werkingen aan edelstenen en mineralen

Graag zou ik wat willen schrijven over de toegeschreven werkingen van edelstenen en mineralen, om kennis met jou te delen. Dit is de wijze waarop ik denk dat het werkt. Ik lees regelmatig dat men het kwakzalverij, geldklopperij en dergelijke noemt en dat vind ik jammer om te lezen. Vandaar mijn behoefte om wat meer te vertellen.

Van kinds af aan ben ik opgegroeid met de werking van edelstenen. Mijn vader had altijd een steen in zijn broekzak. En her en der stonden in ons huis ook edelstenen. Had ik rugpijn… dan legde mijn vader een bergkristal onder mijn kussen voor het slapen gaan en dan zei hij .. Morgen is de pijn wel over. En inderdaad was meestal de volgende dag de rugpijn ook weg. Had ik een bepaalde spier verrekt dan plakte mijn vader op die spier een magneetsteen (magnetiet) met een pleister op die plek, en de volgende dag was de pijn weg.  Ook vertelde mijn vader dat voor sommige mensen een tijgeroog te zwaar zou kunnen zijn en deze steen hoofdpijn zou kunnen veroorzaken. En zo heb ik nog veel meer wijsheden over werkingen van de stenen deels in mijn opvoeding meegekregen.

Ik heb in 2014 een cursus edelsteentherapie afgerond en heb daar veel geleerd over de stenen, niet alleen de werking van stenen maar ook de soorten, over samenstellingen, de vormen enzovoorts. Dit was voor mij een goede aanvulling op de kennis, die ik al had meegekregen van mijn vader. Ik heb ook  veel nieuwe dingen bijgeleerd.

Wat ik altijd als basis heb meegekregen is dat edelstenen geen geneesmiddelen zijn en dat ze ook zeker geen vervanging zijn voor de reguliere geneeskunde. Stenen kunnen een ondersteunende rol hebben in verlichting van klachten en problemen. Zelf denk ik dat het voornamelijk werkt op geestelijk niveau. Jouw gedachte bepaalt namelijk wat wel of niet voor je werkt, wat jou wel of niet blij maakt enz. Jouw gedachte is dus jouw waarheid, en wanneer jij de overtuiging hebt dat een bergkristal je rugpijn wegneemt dan zal dit ook zo zijn. Mogelijk als mijn vader een rozenkwarts of een andere soort steen zou hebben gebruikt had dat hetzelfde effect gegeven. Dit is ook (in mijn ogen) de reden dat je op verschillende sites verschillende toegeschreven werkingen zult vinden.

Wanneer je een bepaalde klacht of ziekte hebt, is het mens eigen om opzoek te gaan naar iets wat je ervan af kan helpen of op zijn minst de lasten ervan kan verlichten. Wanneer je dus een steen uitzoekt op een toegeschreven werking dan geef je de gedachten (energie) dus aan die steen en zal je merken dat klachten (lasten) zullen afnemen. Dit komt omdat je je eigen gedachten niet meer hoeft te richten op die klacht, je hebt dat namelijk uit “handen” gegeven. Ook zal je zelfherstellende vermogen van je lichaam geactiveerd worden.

Dat er kwakzalvers zijn en mensen zijn die er alleen aan willen verdienen, is een feit en dat zal ook altijd zo blijven. Alleen jouw gedachten bepalen dat voor jou 😊